на живо

"Лацио" разби "Сампдория" на "Олимпико" (ВИДЕО)

Чиро Имобиле премина границата от 40 гола за сезона

"Лацио" рагроми с 4:0 гостуващия "Сампдория" в мач от 34-я кръг на Серия "А". Домакините не дадоха почти никакви шансове на "моряците", които записаха десета загуба в 12 поредни гостувания на "небесносините" от 2005 година насам. "Римските орли" за пореден път демонстрираха офанзивен футбол и висока ефективност в нападение, като нито за миг не изглеждаха способни на грешка в жестоката битка за място в зона Шампионска лига.

Играчите на Симоне Индзаги поведоха в 32-ата минута. Сергей Милинкович-Савич засече центриране на Щефан Раду и отбеляза 12-я си гол за сезона във всички турнири. 11 минути по-късно "моряците" се провалиха при ново високо подаване в наказателното поле. Фелипе Андерсон изпълни корнер, а Стефан де Фрай прати топката във вратата - негово шесто попадение в калчото за кампанията.

"Сампдория" имаше по-силни минути в началото на второто полувреме, но така и не стигна до 100-процентови голови положения. "Лацио" постепенно изравни играта и в края на мача бе време за шоуто на феноменалния Чиро Имобиле. Централният нападател се възползва от страхотен пас на Милинкович-Савич в 85-ата минута, разписвайки се на празна врата. Това бе негово юбилейно 40-о попадение за сезона във всички турнири. Само три минути по-късно Имобиле бе точен отново. Нани отне топката, а Чиро преодоля вратаря с перфектен завършващ удар. Той вече има 29 гола в Серия "А", а вторият в класацията на голмайсторите Мауро Икарди е с 26.

"Лацио" направи дубъл срещу "Самп" за втори пореден сезон, след като спечели и първия мач в Генуа с 2:1. Това е 10-и успех за "небесносините" в последните 13 двубоя срещу "моряците".

В класирането "Лацио" отново се изравни с третия "Рома", като и двата отбора имат по 67 точки. Петият "Интер" също постигна успех - с 2:1 като гост на "Киево", оставайки с точка по-малко от столичните тимове.

Тагове: