на живо

"Лацио" триумфира в Дербито на Рим (ВИДЕО)

Победата на "орлите" срина надеждите на "Рома" за титла

Getty Images

"Лацио" победи "Рома" с 3-1 в дербито на италианската столица и ликвидира шансовете на големия си съперник за шампионска титла. Хората на Симоне Индзаги в същото време запазват шансовете си да атакуват квота за Шампионската лига, доближавайки се на 4 точки от третия в класирането - "Наполи".

Срещата започна оптимистично за "вълците", които създадоха 2 страхотни положения за гол, но и в двата случая вратаря на "Лацио" Томас Стракоша се намеси решително. В 12-та минута "небесно-сините" поведоха с гол на Кейта Балде, който промуши топката през краката на защитника Емерсон при головия си изстрел.

"Рома" натисна в търсене на изравнителен гол и стигна до него в самия край на полувремето. Даниеле Де Роси изравни от дузпа, но отсъждането и бе скандално, след като повторенията показаха явна симулация на Кевин Строотман в наказателното поле.

Скандалната дузпа за Рома:

Второто полувреме започна по подобие на първото - добри положения за "Рома", които са пропуснати и гол за "Лацио" веднага след това. Вкара го Душан Баста в 49-та минута, който се възползва от щастлив рикошет в крака на Федерико Фасио.

"Вълците" не съумяха да създадат нищо опасно пред вратата на Стракоша, а голмайстора на първенството Един Джеко изигра един от най-безличните си мачове от началото на сезона. При една от опасните си контраатаки в 85-та минута Кейта Балде вкара трети гол за отбора на Индзаги и донесе първата победа на "Лацио" над "Рома" за първенство от 2012г.

В края на срещата Антонио Рюдигер от "Рома" получи директен червен картон за груб ритник срещу Филип Джорджевич от противниците.

Отботът на Лучано Спалети остава на 9 точки зад лидера "Ювентус" и на 4 пред третия "Наполи" преди гостуването на "сините" на "Интер". "Лацио" е на 4 точки зад "Наполи" и още таи надежди за класиране на плейоф за Шампионската лига.

Ето всичко най-интересно от Дербито на Рим: