на живо

"Лил" победи "Рен" и застана рамо до рамо с ПСЖ на върха

"Мастифите" бяха пестеливи в мача от френската Лига 1

"Лил" се изравни с "Пари Сен Жермен" на лидерската позиция във френската футболна Лига 1, след като победи "Рен" с минималното 1:0 като гост в 21-ия кръг.

"Мастифите" записаха 13-ата си победа през кампанията и вече имат 45 точки. Толкова е и активът на шампионите в последните 3 години.

Гостите подходиха със самочувствие в мача, като още в 14-ата минута поведоха. Джонатан Дейвид се справи отлично в наказателното поле на съперника, стреля, но вратарят на "Рен" изби. Защитниците не успяха да реагират адекватно, топката отново попадна в Дейвид и той вкара четвъртото си попадение за сезона.

Голът не успокои "мастифите", които продължиха да показват превъзходство. В средата на първото полувреме те поискаха да бъде отсъдена дузпа в тяхна полза. След консултация със системата ВАР, съдията отхвърли претенциите им. 

През второто полувреме темпото на игра спадна, а положения пред двете врати липсваха. В щаба на "Рен" могат да съжаляват за пропиляна възможност от Клемон Грение. Той стреля от пряк свободен удар, но топката не влезе във вратата на гостите.

Докато "Лил" продължава да се бори за лидерската позиция, "Рен" е на 5-о място в подреждането.

Тагове:

Лил Рен Лига 1