на живо

Мбапе: Ако остана в ПСЖ, ще е за дълго време

Звездата на парижани обмисля бъдещето си

Getty Images

Нападателят на френския "Пари Сен Жермен" Килиан Мбапе заяви, че сериозно обмисля следващата крачка в професионалната си кариера.

Младият нападател все още не е решил дали да остане в Париж или да подпише с друг европейски гранд.

"Водим преговори с клуба. Доста мисля за бъдещето си. Ако подновя договора си с ПСЖ, ще е за дълго време", заяви Мбапе след победата на своя тим над "Монпелие" с 4:0. 

22-годишният французин е един от основните футболисти на ПСЖ. Той пристигна в клуба през 2017 г. под наем от "Монако". Сезон по-късно шампионите откупиха правата му и той е тяхна собственост до юни 2022 г. 

Снимка: Getty Images

За парижани Мбапе вкара 104 попадения до момента, като от началото на сезон 2020/2021 има 14 гола в Лига 1.

"Много съм щастлив тук. Винаги е било така. Феновете, клубът... винаги са ми помагали. И винаги ще им бъда благодарен. Но искам да помисля какво ми предстои, какво бъдеще е пред мен", обясни Мбапе.

Снимка: Reuters

"Скоро трябва да взема решение. Все още го обмислям. Ако знаех какво е, щях да ви кажа. Не искам да подписвам договор и да си тръгна година по-късно. Ако подпиша, значи ще остана. А това е важно решение", допълни Мбапе.

Интерес към французина, за когото от ПСЖ платиха рекордната за Франция сума от 145 млн. евро (плюс 35 млн. евро като бонуси) на "Монако", проявяват "Реал" Мадрид и "Ливърпул". 

"Белите", където треньор е легендата на френския футбол и идол на Мбапе - Зинедин Зидан, не крият, че искат нападателят да облече тяхната фланелка. В последните няколко трансферни прозореца той постоянно беше спряган за трансфер на "Сантяго Бернабеу", но до сделка така и не се стигна.

В началото на 2021 г. се появи информацията, че и шампионът на Англия "Ливърпул" е готов да отправи многомилионна оферта за французина. 

Снимка: Reuters

Според авторитетни медии в Европа, Мбапе има потенциал да се превърне в най-скъпия футболист в света. В момента рекордът за такава сделка се дължи от Неймар, който премина от "Барселона" в ПСЖ за 222 млн. евро през 2018 г.