на живо

Мбапе изведе ПСЖ до ценен успех, но се контузи (ВИДЕО)

Тежък удар по амбициите на тима за нов финал в Шампионската лига

Getty Images

"Пари Сен Жермен" записа ценен успех с 3:1 като гост на "Мец" в среща от 34-ия кръг на френската Лига 1. Тимът на Маурисио Почетино стигна до победата след силен мач за Килиан Мбапе, който отбеляза две от попаденията.

Три минути преди края обаче суперзвездата на парижани напусна терена с мускулна травма и притесни всички в клуба, тъй като контузията идва само няколко дни преди първия сблъсък с "Манчестър Сити" в полуфиналите на Шампионската лига (28 април /сряда/, 22:00 ч., bTV Action).

Снимка: Getty Images

На "Стад Сен-Симфориен" ПСЖ поведе още в 4' с гол №24 от началото на сезона за Килиан Мбапе, оползотворил извеждащ пас на Андер Ерера.

"Мец" изненадващо възстанови равенството в 46' чрез Фабиен Сентонс, но Мбапе върна аванса на столичани в 59' с помощта на рикошет в противников бранител. Впоследствие световният шампион бе заменен принудително в 87', а крайното 3:1 за ПСЖ оформи влезлият като резерва Мауро Икарди от дузпа, отсъдена за нарушение срещу самия него.

С трите точки ПСЖ събра 72 и временно оглави класирането в Лига 1, преди сблъсъка между в момента втория "Лил" и четвъртия "Олимпик" Лион (25 април /неделя/, 22:00 ч., RING). "Мец" остава на десетото място с 43 точки.

В следващия кръг ПСЖ приема "Ланс", докато "Мец" има наглед лека задача - визита на закотвения на дъното "Дижон".

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com