на живо

Мбапе отново бележи, а ПСЖ не спира да печели в Лига 1

Парижкият тим триумфира при визитата си на "Нант"

Reuters

Килиан Мбапе отбеляза шести гол в последните си четири шампионатни мача, а неговият тим "Пари Сен Жермен" спечели с 3:0 гостуването си на "Нант" от деветия кръг на Лига 1. Успехът е седми пореден за състава на Томас Тухел във френския елит, както и осми в последните девет срещи от всички турнири.

ПСЖ продължи и изумително ефективното си представяне срещу "канарчетата", които загубиха за 23-и път в последните 26 мача от съперничеството. Тимът от столицата вече има осем победи в най-скорошните 9 гостувания на "Стад де ла Бужоар".

Снимка: Reuters

При отсъствието на контузените Неймар, Икарди, Бернат, Дракслер, Паредес и Верати, плюс наказанието на Ди Мария и дадената почивка на Алесандро Флоренци, Тухел извърши шест промени в титулярните единайсет. Шанс от първата минута получиха Рафиня и Пабло Сарабия, а Мбапе отново трябваше да влезе в ролята на лидер. Макар да пропусна две чудесни ситуации през първото полувреме, френската суперзвезда реши мача след почивката.

Още в 47-ата минута Мбапе асистира на Андер Ерера за откриващото попадение. Ерера не бе вкарвал от февруари, а Килиан вече има 7 асистенции за кампанията. В 65-ата минута толкова станаха и головете му, след като бе повален в наказателното поле. Нападателят бе категоричен при изпълнението на дузпа, ставайки едноличен лидер в голмайсторската класация на Лига 1 за сезона със седем гола. Малко по-късно обаче Мбапе бе заменен, а при излизането си от игрището накуцваше със съмнения за разтежение в бедрото.

Снимка: Reuters

До края Пабло Сарабия се възползва от груба грешка на съперника и прехвърли вратаря Албан Лафонт за 3:0. Последните минути на срещата можеха да са далеч по-вълнуващи, но в 70-ата минута, при 0:2, удар на Абдул Кадер Бамба от дузпа бе отразен блестящо от Кейлор Навас.

ПСЖ вече има голова разлика 23:1 при седемте си поредни успеха, както и 12:0 в последните четири гостувания за първенство. Шампионите остават начело в таблицата с 21 точки - три повече от "Лил", който в неделя вечер приема "Олимпик" Лион в дербито на кръга, което ще бъде излъчено пряко по телевизия RING от 22:00 ч.

"Нант", който не можеше да разчита на цялата си титулярна отбрана, заради контузии и разпространение на коронавирус в състава, допусна първо домакинско поражение за кампанията. Контузия в двубоя срещу ПСЖ получи и Моузес Саймън, който направи комичен пропуск на празна врата от два метра при резултат 0:0. С две победи от началото на сезона и мач по-малко от останалите тимове в шампионата, "канарчетата" остават в долната половина на класирането, след като до момента събраха само 8 точки от осем двубоя.