на живо

Мечта за 3 медала: Българските боксьори заминаха за Игрите в Токио (ВИДЕО)

"И тримата имаме потенциал за олимпийско злато", категоричен е Даниел Асенов

Lap.bg

Тримата български представители в бокса - Стойка Кръстева (51 кг), Станимира Петрова (57 кг) и Даниел Асенов (52 кг), заминаха за олимпийските игри в Токио в настроение и с надеждата, че всеки от тях ще спечели медал.

Тримата вече имат опит на най-важния спортен форум, като Асенов и Петрова участваха в Рио де Жанейро през 2016 г., а Кръстева - в Лондон през 2012 г.

"Чувствам се много добре преди тези дългоочаквани олимпийски игри. Още през 2014 г., след световната ми титла, казах, че тази ще е моята олимпиада. Вече 7 години я чакам! Щастлива съм, че дойде моментът най-накрая да се кача на ринга и да играя. Усмихнати сме, мотивирани сме! И тримата сме се доказали. Пожелавам на Българска федерация бокс 3 медала!", заяви Станимира Петрова.

"След като подготовката е протекла добре, няма от какво да се притесняваме. Предстои дълго пътуване, което ще е уморително, след това ще се аклиматизираме и всичко ще е наред. Надявам се всичко да върви по график. Искам да сме здрави и да покажем какво можем, защото българите сме една страхотна и силна нация. Това е моят личен пример към всички млади, че въпреки възрастта, въпреки други препятствия, които съм имала, съм намерила сили, подходящите хора и съм достигнала до тази уникална спортна мечта", добави Стойка Кръстева.

"Това е доста голям форум. Като виждам толкова много камери, толкова много хора... Няма как да не усещаш мириса на Токио. Ние тримата имаме голям потенциал не само за олимпийски медали, а и за олимпийско злато", оптимист е Даниел Асенов. 

Снимка: Lap.bg

Квалификациите в боксовия турнир в Токио започват от първия ден на Игрите. 

Снимка: Lap.bg

По-късно през деня към Япония ще заминат и българските представителки в бадминтона - Линда Зечири и сестри Стоеви, както и спортният гимнастик Дейвид Хъдълстоун.

Снимка: Lap.bg