на живо

Миладинов: Игрите са голямо преживяване. Надявам се да представя България добре

Българските плувци се запътиха съм Токио

Миладинов: Игрите са голямо преживяване. Надявам се да представя България добре

Шампионът на 50 и 100 м бътерфлай от европейското първенство по плуване за юноши и девойки в Рим Йосиф Миладинов замина за Токио, където за първи път ще участва на Олимпийски игри.

Рано тази сутрин родните плувци - Миладинов (100 м бътерфлай), Диана Петкова (200 м съчетано), Любомир Епитропов (200 м бруст) и Калоян Левтеров (200 м гръб) се отправиха към Япония, където след седмица започва най-важния спортен форум. Антъни Иванов (100 и 200 м бътерфлай) ще пристигна в Страната на изгряващото слънце директно от САЩ, където се подготвя за Игрите.

Миладинов, който е през май спечели сребърен медал на 100 м бътерфлай на европейското първенство, заяви, че се вълнува за участието си в Токио и се надява да се представи достойно.

"Надявам се всичко да е наред, най-вече да съм жив и здрав, да не се разболявам пак и да направя едно добро класиране за България. Ще бъде голямо преживяване за мен. Надявам се да се представя прилично, да представя България добре пред всички българи, да зарадвам най-вече семейството и треньорите ми и всички, които са с мен и се надяват на едно добро представяне", каза той пред bTV.

"Мисля, че съм подготвен, всичко е наред. Подготовка ми мина по план. Надявам се да мога да покажа това, което съм тренирал и на състезание. Отивам с желанието да видя какво е, да срещна нови хора, нови случки", добави той.

Снимка: Lap.bg

Миладинов започва участието си в Токио във вторник, 27 юли. 

Плувците са втората група български спортисти, които заминават за Япония. Вчера натам се запътиха представителките ни в борбата, които ще проведат кратък лагер преди същинските схватки. По-късно днес за олимпийските игри заминават българските боксьори, както и представителките ни в бадминтона и спортната гимнастика.