на живо

Миладинов: Скачам и плувам смело, абстрахирам се от всичко и всички (ВИДЕО)

"Времето ще покаже дали мога да бъда сред най-добрите"

Миладинов: Скачам и плувам смело, абстрахирам се от всичко и всички (ВИДЕО)

Времето ще покаже дали Йосиф Миладинов може да бъде сред най-добрите в плуването. Това заяви самият той в интервю пред bTV. Засега 18-годишният талант, който влетя в полуфиналите на 100 м бътерфлай в Токио с първо време в серията си, има за цел да подобри личния си рекорд в дисциплината и вярва, че има силите за място на финала.

Снимка: Lap.bg

"Малко бавно тръгнах днес, което не го очаквах, но за сметка на това се върнах доста бързо. Надявам се утре да тръгна по-бързо и да се върна със същото темпо... Резервите ми са определно в пипането и старта. Мисля, че утре мога да ги подобря малко или много. Надявам се да направя едно хубаво плуване.", започна Миладинов.

"Аз и днес се надявах да си спечеля серията, но не очаквах да стана първи. Зарадвах се като видях. Бях сигурен, че ще се класирам на полуфинал, което още повече ме мотивира."

"Най-вече искам да си направя времето от Унгария, което е 50.93 сек. Само това искам и вече ако вляза на финал, ще съм много щастлив. Времето ще покаже дали мога да бъда сред най-добрите. Имам доста пред мен, аз съм на 18 години. Ще видим как ще се развия."

Снимка: Lap.bg

"В настоящата ситуация съм непукист, защото аз нямам какво да загубя в този момент. Скачам и плувам смело, абстрахирам се от всеки и от всичко, гледам само моето плуване. Плуването сутрин е малко по-тежко, досега не съм се състезавал в такова време. Надявам се всичко да мине наред.", допълни европейският шампион за юноши на 50 и 100 м бътерфлай.