на живо

"Милан" спечели луд мач на "Сан Сиро" срещу "Сасуоло" (ВИДЕО)

"Росонерите" изоставаха с 1:3, но стигнаха до 4:3.

"Сасуоло" ни убеди, че е черна котка за "Милан". Макар на светлинното табло отново да имаше резултат 4:3, този път радостта беше за "росонерите".

В един изключително вълнуващ двубой от Серия А, двата отбора спряха дъха. Зрителите на "Сан Сиро" видяха едно феноменално второ полувреме.

Всичко започна в 9-тата минута, когато Джакомо Бонавентура от центъра на терена проби, шутира и след рикошет откри резултата. Не закъсня отговора на "Сасуоло". Матео Политано отбеляза в ответната атака, започнала от грешка на Инацио Абате.

До края на първото полувреме "Милан" много рядко затрудняваше Андреа Консили, а нетърпеливите привърженици започнаха да освиркват играчите. Причината - прекалено пасивната игра в атака. Всичко предстоеше да се промени през второто полувреме. Нотката на тази промяна се казваше Мбайе Нианг. Французинът влезе на мястото на Луиз Адриано и моментално се усети по-голяма острота в атаките на домакините.

Въпреки това, гостите поведоха в резултата. Бившият защитник на "Милан" Франческо Ачерби се измъкна от отбраната на домакините и преодоля Джанлуиджи Донарума. 120 секунди по-късно Лоренцо Пелегрини направи на пух и прах Густаво Гомес и направи резултата стряскащ за "Милан". Тифозите бяха още по-шумни в освиркванията, а Винченцо Монтела изглеждаше притиснат до стената.

 

Бързият Нианг надбяга отбраната на гостите и след контакт със съперник падна в наказателното поле. Щатният изпълнител на дузпите Карлос Бака взе топката, шутира и я прати във вратата на Консили. 2:3 и Монтела започна да се надява на чудото. То дойде от втората смяна в тима. Мануел Локатели с изключително красиво попадение изравни резултата в 73-тата минута. Това е първи гол за 18-годишният футболист с екипа на "Милан".

Драмата на "Сан Сиро" не спря до тук. Освиркванията бяха заменени с мощни окуражителни викове в 77-мата минута. Габриел Палета измъкна максимума от центриране на Нианг и "росонерите" постигнаха пълен обрат.

До края на срещата "Сасуоло" на два пъти вдигна градусите в наказателното поле на "Милан", но Джанлуиджи Донарума блесна със спасявания.

Така 2 години по-късно "Милан" си върна на "Сасуоло" за онази загуба с 3:4 като гост, която коства поста на Масимилиано Алегри. Това е трета победа за миланския гранд срещу "Сасуоло" в Серия А в 7 мача, но тимът на Еузебио Ди Франческо води с 4.

"Милан" се изкачи до петата позиция в класирането с 13 точки. "Сасуоло" има 9 и е 13-ти.