на живо

"Милан" спря "Ювентус" и върна интригата в Серия "А"

Младоците Донарума и Локатели донесоха победата на "росонерите"

Съставът на "Милан" постигна важна победа над шампиона "Ювентус" с 1:0 и така скъси дистанцията с "бианконерите" до само 2 точки.

Успехът за домакините донесе 19-годишният Мануел Локатели, който отбеляза в 65-ата минута. По този начин "росонерите" продължават със серията си без поражение от 7 срещи насам.

Дербито на "Сан Сиро" започна с известно преимущество за гостите от Торино, но в 33-ата минута те останаха без младата си звезда Паоло Дибала, който получи разтежение, след опит за атрактивен пас.

Първото по-опасно положение създаде футболистът на "Милан" Сусо, но ударът му бе спасен.

Най-интересната ситуация през първата част се откри пред Миралем Пянич в 36-ата минута. Босненецът засече центриране от пряк свободен удар, а шутът му се озова във вратата на Джанлуиджи Донарума. След дълги протести от страна на играчите на "Милан" обаче съдията взе решението да отмени гола поради засада.

Началото на второто полувреме не бе по-различно и първият по-добър шанс се откри пред "Ювентус". В 47-ата минута Гонсало Игуаин се озова на пътя на центриране от фланга, но ударът му с глава мина в ляво от вратата на Донарума.

Натискът на "Юве" продължи и на няколко пъти Куадрадо и Игуаин затрудниха защитата на "червено-черните".

Противно на логиката домакините поведоха в резултата в 65-ата минута, когато след индивидуален пробив Мануел Локатели с мощен шут заби топката в горния десен ъгъл на Буфон.

Масимилиано Алегри реагира моментално и пусна в игра Марио Манджукич, но това се оказа недостатъчно за торинци да стигнат до изравняване. В 96-ата минута 17-годишният страж на "Милан" Донарума спаси по великолепен начин далечен удар на Сами Кедира.

След днешния успех тимът на Винченцо Монтела се изкачи до второто място във временното класиране с актив от 19 точки. С две повече пък са шампионите от "Ювентус", които запазват лидерската си позиция в Серия А.

Другият претендент за титлата "Рома" приема утре на своя "Олимпико" състава на "Палермо", а при победа "вълците" ще се върнат на втората позиция. Двубоят ще може да наблюдавате пряко в ефира на bTV Action от 21:45 ч.