на живо

"Монпелие" осъществи 87 точни подавания за цял мач, но спечели точка срещу "Монако"

"Монегаските" на Нико Ковач за пореден път разочароваха привържениците си

"Монпелие" осъществи 87 точни подавания за цял мач, но спечели точка срещу "Монако"

"Монако" допусна нова грешна стъпка в преследването на място в челото на класирането в Лига 1. Френският гранд не съумя да спечели домакинството си на "Монпелие", завършило при 1:1, въпреки че гостите играха с човек по-малко над 70 минути в срещата от седмия кръг на шампионата.

"Червено-белите" отправиха над 20 изстрела и ограничиха съперниците си до едва 87 точни подавания за целия двубой, но все пак не стигнаха до успеха. Тимът от княжеството не спечели в три от последните си четири шампионатни срещи, а макар "Монпелие" да остава без победа в три поредни мача от първенството за първи път от края на 2019 г., равенството несъмнено ще бъде отчетено като позитивен резултат.

Най-вече заради няколкото тежки дни в навечерието на срещата. Първо - работещият в школата на отбора легендарен вратар на Франция Бруно Мартини получи инфаркт, а впоследствие 12 служители на клуба се оказаха с положителни проби за коронавриус. След повторни изследвания обаче, наличието на вируса бе потвърдено при само двама от тях, сред които и централният защитник Педро Мендеш, който пропусна двубоя.

Снимка: Getty Images

"Монпелие" дори не бе далеч от сензационна победа, въпреки че още в 19-ата минута най-силният играч на тима от старта на сезона Тежи Савание получи директен червен картон. Халфът игра за топката, но вдигна крака си високо и с бутоните закачи лицето на Флорентино Луиш. Гостите удържаха нулевото равенство до почивката, а шест минути след рестарта дори поведоха. Грешка на Джибрил Сидибе в централната зона бе използвана от Стефи Мавидиди, който се разписа след дрибъл на скорост и отличен завършващ удар по диагонала. Това е първо попадение с екипа на "Монпелие" за привлечения от Ювентус през лятото 22-годишен английски нападател.

Снимка: Getty Images

Изравнителният гол за домакините бе дело на Висам Бен Йедер. В 70' той бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Арно Суке срещу Желсон Мартинш. Бен Йедер вече има попадения в три от последните 4 срещи на "монегаските", както и 22 от началото на миналия сезон - същият актив, като този на Килиан Мбапе.

Едва за 11-и път от 27 мача между двата тима във френския елит на ривиерата, "Монпелие" избегна загубата, макар да остава с едва 6 победи в общо 53 двубоя от съперничеството в Лига 1. Две от тях обаче записа в последните две години. И двата отбора разполагат с еднакъв актив от по 11 точки, но "Монпелие" заема седмо място с по-добра голова разлика от осмия "Монако".