на живо

Най-накрая: ПСЖ обяви раздялата с Томас Тухел

Уволнението на германеца е официално

Reuters

5 дни, след като в медиите по цял свят се появи новината, че "Пари Сен Жермен" и треньорът Томас Тухел се разделят, от футболния клуб официално обявиха промяната.

В сайта на ПСЖ се появи съобщение, от което става ясно, че клубът вече няма да разчита на германеца, който беше начело на тима от май 2018 г. насам.

"След детайлни анализи на спортно-техническата ситуация в клуба, ПСЖ реши да прекрати договора на Томас Тухел" е краткото съобщение на парижани. След това следва опис на постигнатото от германеца - 127 мача, 95 победи, 12 равенства и 20 загуби.

Снимка: Reuters

Тухел успя да изведе отбора до две шампионски титли на Франция - през сезон 2018/2019 и 2019/2020. Към трофеите на тима той прибави Купа на лигата и Купа на Франция (2019/2020), както и две Суперкупи на страната (2018 и 2019 г.). В Шампионската лига ПСЖ успя да играе на финал през сезон 2019/2020 г., като загуби от "Байерн" Мюнхен.

"Искам да благодаря на Томас Тухел и неговия екип за работата им в клуба. Томас вложи много страст и енергия и ще си спомняме добрите моменти, които споделихме. Пожелавам му всичко най-добро в бъдеще", заяви президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи.

Снимка: Getty Images

За наследник на Тухел се спряга Маурисио Почетино. Аржентинецът е без работа от ноември 2019 г., когато беше освободен от "Тотнъм". Няколко месеца преди това той класира тима за финал в Шампионската лига. Според "Паризиен" обаче Почетино е поставил условие пред ръководството - да привлекат звездата на "Барселона" Лионел Меси.