на живо

"Наполи" показа двете си лица срещу "Емполи" (ВИДЕО)

Възпитаниците на Сари трепериха до последно, въпреки че поведоха с три гола

Getty Images

"Наполи" победи закъсалия "Емполи" с 3:2 като гост в мач от 29-ия кръг на италианското футболно първенство. Възпитаниците на Маурицио Сари постигнаха трети пореден успех в "Калчото" и с 63 точки изместиха с точка от второто място "Рома", който по-късно днес приемат "Сасуоло". Мачът може да гледате пряко по RING от 21:45 ч.

Гостите стартираха отлично срещата и изиграха много силно първо полувреме. Още в седмата минута след нарушение на Андреа Коста срещу Дрис Мертенс в наказателното поле потърпевшият можеше да открие резултата от отсъдената дузпа, но вратарят Лукаш Скорупски отрази удара на белгиеца от бялата точка.

В 19-ата минута "Наполи" заслужено поведе. Фаузи Гулам центрира от ляво, защитниците на домакините не успяха да изчистят добре и Лоренцо Инсиние от 6-7 метра прати топката в мрежата.

Пет минути по-късно Мертенс се реабилитира за пропуснатата дузпа и удвои със страхотно изпълнение на пряк свободен удар от около 30 метра.

"Наполи" получи втора дузпа в 38-ата минута, когато Мануел Паскуал препъна Хосе Кайехон в пеналта. Този път Инсиние застана зад бялата точка и направи резултата класически с точен изстрел по тревата.

След почивката гостите намалиха темпото и в 70-ата минута Омар Ел Кадури направи 1:3 от фаул от 20 метра.
Осем минути преди края Раде Крунич беше повален в наказателното поле от Гулам и Масимо Макароне вкара от дузпа за 2:3, но за повече домакините нямаха сили.

"Емполи" записа шеста поредна загуба в Серия "А" и остана 17-и с 22 точки, на 7 точки над зоната на изпадащите.