на живо

"Наполи" разгроми "Интер" в спиращ дъха мач

Двата тима изигриха качествен мач на стадион "Сан Паоло" в Неапол и впечатлиа с атакуващ футбол

Getty Images

"Наполи" победи гостуващия "Интер" с 3:0 и се върна на 5-ата позиция в Серия А. Домакините взеха преднина от 2 гола до 6-ата минута след голове на Желински и Хамшик, а през втората част Инсинье оформи класиката в дербито на 15-ия кръг в Италия. 

Срещата на стадион "Сан Паоло" в Неапол започна с гръм и трясък. Още във 2-ата минута "Наполи" излезе напред в резултата, а точен за небесносините бе Пиотр Желински след хубава комбинация с Кайехон.

Снимка: Getty Images
Домакините обаче не се спряха дотук и в 5-ата минута капитанът на Марек Хамшик също се разписа. Словакът получи топката на линията на засадата, но успя да се измъкне от защитата на "Интер" и простреля Ханданович.

"Нерадзурите" опитаха да се върнат в мача, но на два пъти до 34-ата минута удари на Мауро Икарди бяха блокирани от прекрасни намеси на Пепе Рейна. Хамшик пък пропусна да покачи за "Наполи" в 43-ата минута, след като ударът му бе избит от вратаря на "Интер".

Втората част стартира по-добре за гостите от Милано. В 48-ата минута Иван Перишич бе изведен в хубава позиция от Кандрева, но ударът му мина на сантиметри от десния стълб на вратата. 

Надеждите на "Интер" за обрат обаче се изпариха окончателно в 51-ата минута. Лоренцо Инсинье се разписа след изключително техничен удар, който завари защитата на гостите неподготвена.

Снимка: Getty Images
До края на срещата темпото на игра продължи да бъде все така високо и възможности пред двете врати не липсваха. Удари на Габиадини и Хамшик бяха спасени от Ханданович, а в добавеното от съдията време Иван Перишич стреля с глава, но встрани.

След успеха днес "Наполи" успя да се върне на 6-ата позиция в класирането, но е и с мач повече от своите конкуренти. Отборът на "Интер" пък продължава с колебливите игри и в момента заема незавидното 8-мо място със само 21 спечелени точки.