на живо

Не пропускайте: България срещу Украйна в Златната лига - тази вечер от 20:30 ч.

Срещата можете да проследите пряко по RING, на VOYO.BG и на btvnovinite.bg

Lap.bg

Нов ден и нова битка за женския ни национален отбор по волейбол в Златната лига! След като вчера "лъвиците" записаха първи успех пред родна публика от две години, побеждавайки категорично Словакия, днес тимът на Иван Петков се изправя срещу Украйна.

Двубоя можете да гледате от 20:30 ч. пряко по спортната телевизия RING, на онлайн платформата ни VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg (безплатно и без регистрация).

Мачът срещу Украйна представлява и любопитно треньорско противопоставяне, тъй като селекционерът на съперника е българин - Владимир Орлов. Предстои сблъсък между учител и ученик, тъй като Орлов бе помощник на Иван Петков в "Марица" Пловдив.

Снимка: CEV

Има всички предпоставки за волейболен празник в пловдивската зала "Колодрума" и тази вечер. Вчера националките ни отправиха емоционално послание към публиката, показвайки транспарант - "Фенове и отбор - отново заедно!"

След успеха над Словакия една от водещите фигури в тима ни - опитната Елица Василева, сподели, че се е почувствала като 16-годишна.

Снимка: CEV

"Вълнението беше толкова голямо, че момичетата бяха леко стъписани в началото. Не мислихме толкова за мача, колкото как да се представим пред публиката. Все пак много време вече стана без хора в залите. Трябваше малко време, за да се окопитим. Нашето време дойде! Много бях развълнувана в момента, когато чух химна и феновете. Буквално се чувствах малка. Сякаш влизам за първи път на мач на националния.", сподели националката Христина Вучкова в интервю пред bTV по време на днешната тренировка.