на живо

Неймар е готов за голямото дерби ПСЖ - "Олимпик" Марсилия

Гледайте двубоя тази вечер от 22 ч. по RING

Twitter

Добри новини за Томас Тухел. Германският треньор ще може да разчита на Неймар за голямото дерби на Франция тази вечер между ПСЖ и "Олимпик" Марсилия. Срещата е от 22 ч. и ще бъде излъчена на живо по RING.

Преди три дни, без заразените си с COVID-19 звезди, шампионите се сгромолясаха срещу "Ланс". Неймар пребори коронавируса и поднови тренировки, като има голяма вероятност да стартира от първата минута на "Парк де Пренс".

Аржентинското дуо Анхел ди Мария и Леандро Паредес, както и вратарят Кейлор Навас, също са с добри шансове за завръщане в игра.

Килиан Мбапе, Маркиньос и Мауро Икарди все още се лекуват. За гостите от Марсилия единственият отсъстващ важен играч е Морган Сансон.

Италианският национал Алесандро Флоренци, който е под наем от "Рома", е близо до дебют с фланелката на ПСЖ.

Треньорът на ОМ Андре Вилаш-Боаш смята, че сега е идеалният момент за първа победа срещу шампионите от девет години насам. В предишния кръг марсилци се наложиха над "Брест" с 3:2 и пристигат в столицата с амбиция за нещо повече от поредния загубен мач срещу парижкия гранд.

В последните 20 мача между двата тима категоричен победител е ПСЖ. В предходните 13 гостувания "Олимпик" Марсилия има само едно равенство и никога не е вкарвал повече от един гол.

Последната победа на тима от Марсилия е на 27 ноември 2011 г.