на живо

Неймар прекъсна тримесечна голова суша (ВИДЕО)

Бразилецът с попадение от дузпа срещу „Атлетик” Билбао

Getty Images

Неймар успя да се разпише за първи път от близо три месеца в 1/8-финала на „Барселона” за Купата на Краля. Бразилецът вкара за 2:0 срещу „Атлетик” Билбао и по този начин прекъсна серия от 1038 минути без попадение с екипа на каталунците. За последно той се разписа в Шампионска лига срещу състава на „Манчестър Сити”. Оттогава изминаха 11 срещи, в които нападателят не можеше да намери правилния път към противниковата врата. 

В самото начало на второто полувреме крилото нахлу в наказателно поле на баските и бе съборен от защитник на гостите. Реферът отсъди дузпа, която бе реализирана именно от Неймар.

През този сезон бразилската звезда се представя под очакванията с екипа на „блаугранас”. Той е записал едва 8 гола за „червено-сините”. За последно Неймар вкара в испанската "Ла Лига" на 2 октомври в мач срещу „Селта” Виго.

Въпреки всичко той може да се похвали с няколко попадения в периода от 1038 минути, в които не съумяваше да вкара в официален мач за клубния си отбор. На 11 ноември се разписа срещу Аржентина с националния отбор на Бразилия за победата на „Селесао” с 3:0.

Неймар се отчете сред голмайсторите и при контролата на отбора на Луис Енрике срещу „Ал-Ахли” през декември.