на живо

Нова впечатляваща победа за Наполи, спечели гостуването си на Фиорентина (ВИДЕО)

Тимът на Бенитес не допусна загуба в осми пореден мач

БГНЕС

След колебливото началото на сезона, Наполи намери своята форма и продължава със страхотното си представяне в Серия А. В мач от 11-тия кръг на калчото "адзурите" постигнаха престижна победа при гостуването на Фиорентина с 1:0. Това е втори пореден шампионатен успех за футболистите на Рафаел Бенитес, които преди седмица надиграха друг от грандовете Рома с 2:0.

Гостите спечелиха двубоя на "Артемио Франки" напълно заслужено, а резултатът можеше да бъде и по-убедителен. Отлични възможности за отбелязване на гол пропуснаха Хамшик и Игуаин.

В 62-ата минута обаче аржентинецът се възползва от поредния добър шанс и успя да вкара победното попадение с точен удар от десетина метра, позволен от слабо отиграване на Ненад Томович.

В последните минути натискът на домакините не бе особено сполучлив, но малко преди края на добавеното време удар на появилия се като резерва Паскуал мина покрай вратаря, но не и през шпагата на централния бранител на Наполи Калиду Кулибали, който осигури трите точки за своя отбор. Неаполитанците нямат загуба в последните си осем мача в Серия А, като не са допускали гол в три поредни срещи от всички турнири.

Снимка: БГНЕС

Също така Наполи продължи позитивната си серия при гостуванията на Фиорентина. "Сините" не са допускали поражение на "Артемио Франки" от 2009 година насам, в шест поредни мача.

През първата част офанзивният полузащитник на Наполи Лоренцо Инсиние бе заменен принудително, след като получи контузия в десния крак. Той напусна стадиона с помощта на хора от треньорски щаб, като все още не е ясно колко сериозна е травмата му.

Снимка: БГНЕС

Наполи се изкачи до 3-то място в класирането с актив от 21 точки, с една повече от Сампдория и една по-малко от Рома. Лидер е Ювентус, който по-рано в неделя разгроми Парма със 7-0.

Ето и всички резултати от 11-ия кръг:

Сасуоло 0:0 Аталанта

Сампдория 2:2 Милан

Каляри 1:1 Дженоа

Киево 2:1 Чезена

Емполи 2:1 Лацио

Ювентус 7:0 Парма

Палермо 1:1 Удинезе

Фиорентина 0:1 Наполи

Неделя, 21:45, Рома - Торино (пряко по RING.BG)

Неделя, 21:45, Интер - Верона (пряко по VOYO.BG)