на живо

Палермо победи Фрозиноне в "българското" дерби (ВИДЕО)

Отборът на Чочев постигна първа победа от 3 месеца

Getty Images

Палермо направи изключително важна крачка към оцеляването си в елита на Италия. Отборът на Ивайло Чочев постигна първа победа от 3 месеца насам в българското дерби в Серия "А" - срещу Фрозиноне на Александър Тонев с 2:0. По този начин Палермо изпревари Фрозиноне в класирането.

Българските национали Александър Тонев и Ивайло Чочев се появиха в игра през второто полувреме, след като първото бе напълно изпразнено от интересни положения.

Втората част обаче започна другояче - Паганини пропусна добър шанс за Фрозиноне в 49-та минута, а малко по-късно - в 55-та Алберто Джилардино вкара гол за Палермо. Той се възползва от центриране на Рисполи и прекалено бавна реакция на вратаря.

Даниел Чофани пробва рефлекса на Стефано Сорентино, но бе отказан.

15 минути преди края в игра влезе Александър Тонев, но и той не помогна на безидейния Фрозиноне. Лука Паганини пропиля най-чистия шанс за жълтите, след като отново Сорентино бе безупречен.

В 90-та минута в игра влезе и Ивайло Чочев. Само няколко секунди по-късно Александър Трайковски вкара втори гол за Палермо.

Така розово-черните изпревариха с 2 точки днешния си съперник и вече са 18-ти, с равни точки със 17-ия и стоящ над чертата на изпадащите - Карпи.