на живо

Пламен Николов: Станах вратар, защото не се тичаше много (ВИДЕО)

"Златното момче" на Дряново гостува в "Тази неделя" по bTV

Пламен Николов: Станах вратар, защото не се тичаше много (ВИДЕО)

Много малко са моментите от историята ни, които се помнят с години и ни карат да се чувстваме истински горди. Един такъв момент е паметното лято през 1994 година и Световното първенство по футбол. Там, сред мъжете, които прославиха родината ни, има и един дряновец - вратарят Пламен Николов.

Роден в Дряново на 20 август 1961 година, Николов започва спортната си кариера в местния футболен клуб "Локомотив". През 1991 година става част от "Левски" в едни от най-силните години на отбора. Три пъти подред е шампион на България със "сините" - 1993, 1994 и 1995 г., а три пъти печели и Купата на България - през 1992 и 1994 с "Левски", а през 1982 г. с "Локомотив" Софияф. 

Пламен Николов бе специален гост в "Тази неделя" навръх Великден в родния си град.

"В основата на стигането до световно първенство за едно момче от Дряново са многото тренировки. Повече труд, отколкото талант. Тренирах и баскетбол и лека атлетика, но накрая футболът надделя и останах дълги години в този спорт. Още в шести клас започнах при първия ми треньор и застанах на вратата, може да звучи смешно, но не се тичаше много и затова бях на вратата. Явно това е било моето признание.", каза той.

Вижте повече във видеото.