на живо

Почетино: Всеки голям футболист е добре дошъл в ПСЖ

Гледайте дебюта на аржентинеца начело на шампионите тази вечер от 22 ч. по RING

Reuters

Новият треньор на ПСЖ Маурисио Почетино ще дебютира начело на новия си тим тази вечер. В първа среща за 2021 г. шампионите гостуват на "Сент Етиен". Двубоят е от 22 ч. и ще бъде излъчен на живо по RING.

Аржентинският специалист бе представен миналата седмица. Той наследи поста след уволнението на Томас Тухел.

"Всеки един голям футболист е добре дошъл в "Пари Сен Жермен", каза Почетино на първата си пресконференция. Отборът продължава да бъде свързван с Лионел Меси, който от 1 януари получи право да преговаря с всеки клуб, извън Испания.

На брифинга Почетино трябваше да отговаря на въпроси за Меси, както и за бившите му играчи в "Тотнъм" - Деле Али и Кристиан Ериксен.

"Ако трябва да съм честен, не си говорим за това", каза аржентинецът. - "Има слухове, но реалността е, че ние току-що пристигнахме."

Снимка: Reuters

Миналото лято Меси пожела да активира клауза в договора си с "Барселона", според която да напусне клуба като свободен агент. Но каталунският гранд отказа с довода, че откупната клауза в контракта на 33-годишната звезда възлиза на 700 млн. евро, и ако иска да си тръгне, някой отбор ще трябва да я плати.

"Клуб като ПСЖ, със структури на място, винаги следи широк набор от играчи. Ще помислим за най-добрите решения за клуба и за отбора. Опитваме да се адаптираме към новия клуб със срещи, тренировки, подготовка за мача със "Сент Етиен", който е най-важният в момента", категоричен е 48-годишният специалист.

Снимка: Getty Images

Почетино е прекарал две години в Париж като футболист. "Дядо Коледа бе така добър да ми даде тази възможност. Ние сме напълно наясно с размера на предизвикателството. Напрежението е голямо, защото това е един от най-големите клубове в света", добави Почетино.

В момента ПСЖ се намира на 3-о място в Лига 1 с 35 точки, като изостава с една от лидера "Олимпик" Лион.

Преди двубоя "Сент Етиен" - ПСЖ, от 20 ч. по RING е срещата "Лориен" - "Монако". На Voyo.bg пък ще бъдат излъчени още три мача: "Нант" - "Рен" от 20 ч., както и "Олимпик" Марсилия - "Монпелие" и "Лил" - "Анже" от 22 ч.