на живо

Полина Трифонова донесе първа победа на България в Токио

Българката се справи с представителка на Камерун в предварителния кръг от олимпийския турнир по тенис на маса

Reuters

Българското участие на олимпийските игри в Токио стартира с победа! Родната представителка в тениса на маса - Полина Трифонова, се справи с камерунката Сара Ханфу в предварителния кръг.

След 4:1 гейма (8:11, 11:6, 11:5, 12:10) и 38 минути около масата, българката намери място в основната схема на надпреварата за медалите в Япония. 

Снимка: Reuters

По-късно днес (около 15:45 ч. българско време) тя ще се изправи срещу Сара де Нуте от Люксембург. 

Полина Трифонова е едва третата българска представителка в тениса на маса на олимпийски игри. Тя е родена преди 29 години в Кубрат, като дълги години тренира в Украйна. След размириците в град Донецк през 2014 г., тя решава да се премести в Германия, където се подготвя за участието си в Игрите.

Снимка: Reuters

През 1988 г. в Сеул България е представена от Мариано Луков и Даниела Гергелчева, която участва на олимпийски игри и през 1992 г. в Барселона.

По-късно днес (24 юли) в квалификациите за финалите в спортната гимнастика на олимпийските игри в Токио ще излезе Дейвид Хъдълстоун. Очаква се неговото участие да започне слез 8:30 ч. Представителките ни в бадминтона сестрите Габриела и Стефани Стоеви пък ще играят в груповата фаза на надпреварата срещу Сойон Ким и Хийон Конг (Южна Корея) около 5:40 ч. българско време.

В ранния следобед, от 14:30 ч. Любомир Епитропов ще плува в трета серия на 100 метра бруст.