на живо

Половинката на Стойка Кръстева: Тя се боксира, за да е пример за младите

Борил Кръстев преживява по-емоционално мачовете на своята годеница

Половинката на Стойка Кръстева: Тя се боксира, за да е пример за младите

Да бъде пример на младите боксьори и да носи радост на България. С тази мисъл се качва на боксовия ринг Стойка Кръстева. И със сигурност можем да кажем, че това ѝ дава сили, особено след като днес (1 август) си осигури медал от олимпийските игри в Токио. 

35-годишната българка постигна победа в четвъртфинала в своята категория и ще се завърне у дома поне с бронз. А там ще я чака нейният съпруг Борил.

"Чувството е страшно. След като днес свърши мача... още не мога да го осмисля. Хубаво е, прекрасно е, не мога да го опиша с думи. Най-вече заради нея, защото това ѝ липсва като медал. 23 години си давал за бокса, за България... и това ти липсва. Да го вземеш на края на кариерата си... Това е нещо разкошно. Голям подарък е за цялото семейство", заяви той пред bTV.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Двамата се сгодиха през 2018 г., когато Кръстева спечели европейската титла, а Борил падна на колене пред почетната стълбичка.

И днес той изпитва еуфория при всеки мач на любимата си.

"Вместо нея, тази еуфория ме обхваща мен. Знам, че е за добро. И тя знае. Дори да е на хиляди километри от България, знае, че сменям климата за секунди. Не сме си казали много. Казахме си "Честито! Благодаря, че ни докара тези емоции - на мен, на семейството, на цяла България". Освен, че играе за себе си, играе и за цяла България. За да даде пример на младите, за да продължат това, което тя ще им покаже", разкри той и добави:

"Тя е максималист, както и аз и винаги искаме най-доброто. За нея най-доброто ще е злато. В спорта има и други фактори, които влияят, но се надявам да се върне със злато".

Снимка: bTV

Полуфиналът на Кръстева ще бъде в сряда (4 август), а евентуален финал на олимпийски игри е насрочен за събота (7 август).