на живо

Равенство класира "Милан" за Лига Европа

"Аталанта" също на крачка от втория по сила клубен турнир

"Аталанта" и "Милан" направиха 1:1 в мач от предпоследния 37-ми кръг на Серия "А". Под проливния дъжд в Бергамо двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, но така и не се застрашиха опасно. 

През втората част нещата се промениха драстично. Домакините започнаха силно и между 52-та и 56-та минута създадоха 3 чисти положения, но пропуски направиха Калдара и Кристанте на два пъти. С първата си по-добра атака гостите откриха резултата след плътен удар на Франк Кеси след час игра.

5 минути по-късно пък Толой получи червен картон и остави "нерадзурите" с човек по-малко. Численото равенство беше възстановено в 75-та минута, когато влезлият като смяна Рикардо Монтоливо също бе изгонен. "Аталанта" не се отказа да търси изравнителното попадение и стигна до него в 92-та минута, когато Иличич центрира, а Мазиело се разписа с глава.

Така "Аталанта" и "Милан" разделиха точките, което се оказа достатъчно на "росонерите" да си подсигурят участие в Лига Европа следващия сезон. Грандът от Милано е на 6-то място с 61 точки и със сигурност ще завърши в топ 7.

"Нерадзурите" също са на крачка от участие в Европа, след като имат 3 точки преднина пред осмия "Фиорентина". И двата мача между тези отбори завършиха 1:1, така че головата разлика би била определяща при победа на "виолетовите" и загуба на "Аталанта", а "нерадзурите" имат сериозно предимство при този компонент. 

Тагове:

@