на живо

Разрешиха на олимпийските медалисти да се снимат без маски

Те ще имат 30 секунди, за да позират

Lap.bg

Организаторите на олимпийските игри в Токио направиха компромис с противоепидемичните мерки и разрешиха на най-добрите спортисти да свалят маските за кратко. 

Досега медалистите позираха само с предпазния аксесоар. От днес (26 юли) те ще имат по 30 секунди, в които фотографите да уловят и широките им усмивки.

Снимка: Reuters

С типична японска точност организаторите ще дават знак за сваляне на маските, а след половин минута ще помолят призьорите отново да ги сложат на лицето си. Остава изискването за спазване на социална дистанция, така че кадри с прегърнати медалисти няма да видим. 

Маските по време на Игрите в Токио са задължителни за всички, които не се състезават. Дори за тези, които чакат своя ред за следващ старт или мач.

Снимка: Reuters

По трибуните в спортните комплекси в Япония могат да присъстват само журналисти, тъй като организаторите решиха Игрите да се проведат без публика. Причината е в повишаването на броя на заразените с коронавирус в Япония. В страната е въведено извънредно положение, с което местните се надяват, че ще предотвратят нова вълна на вируса.