на живо

"Римските вълци" нахапаха "Милан" насред "Меаца" (ВИДЕО)

"Рома" взе гостуването си с 2:0, облаците над Монтела се сгъстяват

Getty Images

Винченцо Монтела е все по-близо до това да бъде освободен от "Милан". Неговият отбор загуби у дома дербито с "Рома" с 0:2. Двата гола дойдоха през второто полувреме. Един Джеко вкара в 72-ата минута, а Алесандро Флоренци удвои в 77-ата. В последните 10 минути Милан игра с човек по-малко, тъй като Хакан Чалханоглу получи втори жълт картон.

"Рома" започна без изненади в състава и в тактическо отношение. Предвид контузиите на Грегоар Дефрел и Диего Пероти, Еузебио Ди Франческо беше принуден да сложи на фланга на атаката Алесандро Флоренци.

В "Милан" тактиката отново беше 3-5-2. В предни позиции действаха Никола Калинич и Андре Силва. Калинич остана без попадение срещу "Рома" в Серия "А" като вече 344 минути не може да се разпише срещу "джалоросите".

През първото полувреме двата отбора бяха сковани от напрежението и чисти голови ситуации липсваха. "Росонерите" отправиха общо 8 удара към вратата на Алисън, но нито един в очертанията и всеки от тях идваше извън наказателното поле.

През втората част домакините погледнаха към вратата на "Рома" далеч по-смело и при малко по-добър мерник Леонардо Бонучи, а след това и Никола Калинич можеха да поразят целта, но вместо това разтегнаха Алисън, който записа четвърта суха мрежа в Серия "А" този сезон.

В 72-ата минута Лоренцо Пелегрини изведе Един Джеко, който реализира осмия си гол в последните 5 мача в шампионата. Попадението му попари ентусиазма на "Милан" и Донарума за втори път трябваше да вади топката от вратата си. Отново Джеко беше в основата на добра атака, подаде на Раджа Наинголан, който шутира, Донарума изби, но от близко разстояние Флоренци нямаше как да сбърка и направи резултата 2:0.

Снимка: Getty Images

В последните минути положението за домакините стана още по-плачевно, тъй като Хакан Чалханоглу в опит да предотврати контраатака фаулира Раджа Наинголан и получи червен картон. До края "Рома" отпусна педала на газта и срещата приключи без повече попадения.

Това е трета поредна победа на "Рома" на "Меаца" срещу "Милан", след като миналия сезон столичани спечелиха с 4:1, а година по-рано пак бяха победителите - 3:1. "Росонерите" остават без успех срещу този съперник от месец май 2015-а година.

Винченцо Монтела остава без победа срещу тима, който той определя като свой "дом". По-важното за него сега е да убеди ръководството, че заслужава още един шанс и да продължи проекта "Милан".

Снимка: Getty Images
Следващият мач на "росонерите" е срещу "Интер" след паузата за националните отбори. За "Рома" също предстои дерби - на "Олимпико" срещу "Наполи".