на живо

Рома постави Лацио на колене (ВИДЕО)

"Вълците" спечелиха с 2-1 и оставиха големия съперник зад себе си

БГНЕС

Рома ще играе в Шампионската лига следващия сезон, след като си гарантира и на теория второто място в Серия А. Това стана след инфарктна победа в "Дерби де ла Капитале" с 2-1.

Пред 55 000 зрители на Олимпико двата отбора изиграха изпълнен с емоции двубой. Лацио се нуждаеше от задължителна победа, за да изпревари съперника си кръг преди края, докато Рома можеше да се задоволи и с равенство.

Мирослав Клозе пропусна отличен шанс за "орлите" в самото начало, в което Лацио имаше превъзходство, а Рома играеше предпазливо. Първата част завърши без голове, но с 4 жълти картона.

През второто полувреме първото по-любопитно положение бе фаул на Сенад Лулич срещу Тоти близо до наказателното поле. Червено-жълтите искаха втори картон за босненеца, но той не бе показан. Веднага след това пък Лулич бе заменен от Луис Педро Каванда.

Рома пропусна най-чистото си положение, чрез Виктор Ибарбо, който влезе като резерва в 61-ва минута.

В 73-та минута Ибарбо нахлу отдясно и центрира остро, а Хуан Мануел Итурбе вкара във вратата за 0-1.

Лацио се втурна да изравнява и стигна до 1-1 в 81-ва минута. Мирослав Клозе отклони едно центриране към влезлия минути по-рано Филип Джорджевич и той с глава изравни.

Почти всички очакваха Лацио да натисне в търсене на обрата, но вместо това Рома вкара победен гол. Центриране от свободен удар бе засечено от Мапу Янга-Мбиуа във вратата 5 минути преди края.

Така Рома вече има 4 точки аванс пред Лацио кръг преди края и ще играе в групите на Шампионската лига. За Лацио пък и третото място не е сигурно, защото в последния си мач гостува на 4-ия Наполи, който е на 3 точки зад "орлите". При победа Наполи би изпреварил Лацио благодарение на по-добрите си показатели в преките мачове.

Най-интересното от срещата между Лацио и Рома вижте тук: