на живо

"Рома" все по-близо до Шампионска лига и през следващия сезон

"Римските вълци" взеха гостуването си на "Каляри" с 1:0

"Рома" изглежда ще играе в Шампионската лига и през следващия сезон. Тимът на Еузебио Ди Франческо спечели гостуването си на "Каляри" с 1:0 и вече има четири точки преднина пред петия "Интер". До края на сезона в Серия "А" остават два кръга.

Неприятна новина споходи "Рома" още преди първия съдийски сигнал. Костас Манолас се контузи на разгрявката и на пожар трябваше да влиза в титулярите юношата Елио Капрадоси. Той направи дебюта си с екипа на "вълците" и в елита на Италия. Италианецът си партнира в сърцето на защитата с опитния Федерико Фасио.

Началото на мача беше в полза на "Каляри". Домакините обаче повече създаваха хаос и напрежение пред наказателното поле на съперника, отколкото чисти голови положения. В 15-та минута, противно на логиката, гостите стигнаха до попадение. Дженгиз Юндер реализира седмия си гол в Серия "А". Този гол накара играчите на Ди Франческо да се затворят още повече и домакините бяха близо до изравняване. Бруно Перес беше напът да си вкара автогол, но Алисън с невероятен рефлекс запази аванса на "римските вълци".

През второто полувреме дойде още една контузия в редиците на "Рома" - Бруно Перес напусна принудително заради разтежение. "Каляри" имаше три златни шанса за гол, но Диего Фариас и веднъж Марко Сау не намериха верния път към вратата на гостите. "Вълците" пък изобщо не поглеждаха сериозно към възможността да удвояват преднината си и търпеливо изчакваха да отминават минутите в двубоя.

В крайна сметка "Рома" стигна до нови три точки, които изпращат тима на третото място в Серия "А". В следващия кръг столичани посрещат на "Олимпико" Ювентус и с точка биха си гарантирали място в Шампионската лига и през следващия сезон.

Положението за сардинци пък става все по-тежко. Отборът от юга е в зоната на изпадащите, а в оставащите два кръга среща тимове, които се борят за място в Лига Европа. Първо "Каляри" гостува на "Фиорентина", а след това приема "Аталанта".