на живо

"Рома" вкара само веднъж на "акулите", но спечели на "Олимпико" (ВИДЕО)

Диего Пероти осигури нова победа на "вълците"

БГНЕС

"Рома" спечели с едва 1:0 домакинството си на аутсайдера "Кротоне" в среща от 10-я кръг на италианската Серия "А". Очакванията бяха за далеч по-убедителен успех на "вълците", които обаче не съумяха да вкарат повече голове на една от най-слабите защити в шампионата, допуснала пет попадения срещу "Сампдория" три дни по-рано. Все пак "джалоросите" се поздравиха с три точки, които са изключително ценни, предвид победите по същото време на останалите отбори в челото на класирането.

Единственото попадение на стадио "Олимпико" отбеляза Диего Пероти още в 10-ата минута. Аржентинецът вкара първия си гол за сезона от дузпа, отсъдена за съмнително нарушение срещу пробилия в наказателното поле Александър Коларов.

През първата част сърбинът бе сред най-активните на терена, като дори уцели греда след изненадващ изстрел от свободен удар. Гостите имаха само един шанс, при който Андреа Налини се провали, стреляйки с глава.

След почивката "Рома" имаше повече шутове към вратата. Топката отново се отби от гредата след изстрел на Един Джеко, а друг негов удар бе спасен от Алекс Кордас. Босненецът не успя да се разпише във втори пореден двубой, в последните секунди на който централният защитник на "Кротоне" Стефан Шимич нанесе хубав удар от воле, но Алисон бе пласиран отлично и улови топката.

Снимка: БГНЕС

"Вълците" постигнаха седма победа за сезона в калчото и трета поредна в двубоите срещу "Кротоне". "Акулите" загубиха на два пъти от столичния гранд през миналия сезон, когато също не отбелязаха попадение. Тимът на Давиде Никола няма победа в последните четири кръга и със своите 6 точки остава на 17-та позиция в класирането.

След като не допусна гол във вратата си в седми мач от шампионата, "Рома" запази петото си място. Градският съперник "Лацио" е четвърти с четири точки повече, но отборът на Еузебио Ди Франческо е с мач по-малко.