на живо

"Рома" взе дербито, бивш лациал подряза крилете на "орлите"

3:1 за "вълците" в 187-ата битка за Вечния град

Reuters

"Рома" победи вечния си съперник "Лацио" с 3:1 в 187-ото дерби на Рим. Двата тима се сблъскаха на "Олимпико" в двубой от 7-ия кръг на Серия "А", а един от големите герои за "вълците" днес бе Александър Коларов, който носеше екипа на "Лацио" цели три години в периода 2007-2010 г.

Сръбският защитник се разписа от пряк свободен удар в 71-ата минута за 2:1. Преди това Лоренцо Пелегрини даде аванс на "джалоросите" малко преди почивката, а Чиро Имобиле изравни в 67-ата. Успехът на "Рома" подпечата Федерико Фасио в 86-ата минута.

Снимка: Reuters

Първият шанс в мача се откри пред "Рома". В 12-ата минута Стефан Ел Шаарауи навлезе в пеналта, но бе блокиран отлично. "Лацио" отговори с удар от воле на Чиро Имобиле, при който топката се отклони от гърба на Алесандро Флоренци и се стигна до корнер.

В 23-ата минута Един Джеко излезе на удобна позиция, но Томас Стракоша спаси изстрела му. Осем минути преди края на полувремето Хавиер Пасторе получи разтежение и наставникът на "Рома" Еузебио Ди Франческо направи принудителна смяна. На мястото на аржентинеца в игра влезе Лоренцо Пелегрини.

Снимка: Reuters

В 45-ата минута именно резервата се възползва от неразбирателство в отбраната на "Лацио" и с пета прати топката в мрежата - 1:0 за "вълците".

"Лацио" бе по-активен в началото на втората част и на няколко пъти Имобиле създаде проблеми за "джалоросите". Все пак в 67-ата минута голмайсторът на "орлите" се измъкна от Федерико Фасио и преодоля Робин Олсен - 1:1.

Снимка: Reuters

Стигна се до 71-ата минута, когато Александър Коларов се разписа от пряк свободен удар, наказвайки бившия си отбор - 2:1.

В 86-ата минута тимът на "Рома" довърши "Лацио" с трето попадение. Федерико Фасио се извиси при едно центриране и с глава прати топката в горния ляв ъгъл, реванширайки се за грешката си при изравнителния гол на "бианкочелестите".

Така "Рома" излезе на пето място във временното класиране с актив от 11 точки. "Лацио" продължава да заема четвъртата позиция с една повече.

Снимка: Reuters

Тагове:

@