на живо

"Рома" остана без треньор

Лучано спалети уволнен 2 дни след края на сезона

Ръководството на "Рома" уволни Лучано Спалети. Наставникът, който изведе тима до второто място в Серия А, е освободен без да има упомената конкретна причина. Президентът на клуба Джеймс Палота заяви : "Благодарим на Спалети за труда и значителния му принос към отбора, откакто се завърна. Под негово ръководство тимът ни през този сезон спечели повече точки и отбеляза повече голове от всеки друг в миналото. Желая му успех."

Лучано Спалети беше посрещнат на нож от феновете на отбора в последния мач за сезона на "Олимпико". Италианецът остави на скамейката Франчско Тоти в последния му мач и това отприщи освирквания от трибуните. Макар че легендата на клуба се появи в игра в 54-тата минута, феновете не простиха на треньора. Те продължиха с освиркванията и след мача. За конфликт по оста Тоти-Спалети се говори още от март месец миналата година, когато футболистът започна да получава все по-малко игрово време.

58-годишният специалист за втори път в кариерата си води "Рома". Предишният му престой в периода 2005 г. -2009 г. доведе до спечелването на Купата на Италия два пъти. През януари 2016 г. той се завърна на кормилото на тима, заменяйки на поста Руди Гарсия. Въпреки опита да стигне до титлата, столичани финишираха втори като до последно трепереха за позицията.

Счита се, че следващият треньор на "Рома" ще бъде Еузебио ди Франческо. Досегашният наставник на "Сасуоло" е бивш кадър на "римските вълци".

Добрата новина за тифозите на столичния тим е новият договор на Кевин Строотман. Холандецът парафира до 2020г.