на живо

Серия "А" стартира с разгром на "Рома" (ВИДЕО)

"Вълците" отбелязаха четири гола в първия си мач от калчото

Getty Images/Guliver Photos

"Рома" разгроми "Удинезе" с 4:0 в първия мач от 115-я сезон на италианското футболно първенство - Серия "А". На стадио "Олимпико" домакините не успяха да отбележат през първата част, но през втората повишиха скоростта в своята игра и не оставиха шансове на съперника си. Така "вълците" постигнаха успех в първия кръг на шампионата за втори път в последните три години и нямат загуба на старта в седем поредни сезона. Столичният тим удължи победната си серия срещу Удинезе на седем поредни мача.

След първо полувреме без попадения, през второто "Рома" показа далеч по-добра игра и натика гостите в тяхната половина. В 57' Диего Пероти се появи в игра на мястото на неубедителния Стефан Ел Шарауи и само осем минути по-късно успя да отбележи. Аржентинецът бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Данило срещу Един Джеко. След още 10 минути Пероти получи нов шанс да вкара от бялата точка, след като Баду препъна Мохамед Салах в наказателното поле.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

И при втория си опит халфът на "Рома" не сгреши, превръщайки се в първия футболист от 2002 година насам, отбелязал два гола от дузпа, след като се е появил в игра от резервната скамейка в мач от Серия "А". За последно това бе направил Винченцо Монтела през 2002 година.

В 82' Един Джеко се възползва от страхотно подаване на Раджа Наинголан и бе точен за 3:0. Две минути по-късно името си сред голмайсторите записа и Салах след асистенция на Пероти.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В следващия кръг "Рома" гостува на "Каляри", а "Удинезе" е домакин на "Емполи". Не пропускайте най-интересните мачове от калчото единствено по RING и на VOYO.BG.