на живо

Сестри Стоеви загубиха и втория си мач в Токио

Те изгубиха шанс да продължат към елиминациите

Reuters

Българските представителки в бадминтона на олимпийските игри в Токио - сестрите Габриела и Стефани Стоеви, загубиха и втория си мач на най-авторитетния спорен форум. 

Те отстъпиха на Чън Цин Чън и Цзя И Фан от Китай с 0:2 (18:21, 15:21). Съперничките им, които са трети в световната ранглиста, се оказаха твърде силни за родните представителки. 

Снимка: Reuters

Въпреки това Стоеви показаха стабилна игра. В първата част те успяха да преодолеят изоставане от 6 точки, но и тази акция не беше достатъчна.

В първия си мач в Япония българките отстъпиха драматично на петите в света - Ким Со-йон и Кон Хи-йонг от Южна Корея. Остава им още един мач. Във вторник (27 юли) Стоеви играят срещу номер 8 в ранглистата Йонколфан Кититаракул и Равинда Прайонджай (Тайланд).

Снимка: Reuters

Срещата ще е за чест, тъй като и двете двойки нямат шансове да продължат към елиминациите в Токио. Напред се класират само завършилите на първите 2 места.

Представителката ни в индивидуалната надпревара в бадминтона в Токио - Линда Зечири, започва своето участие в турнира утре (27 юли).