на живо

"Севиля" превзе "Сан Мамес", предвкусва четвъртфинал

Андалусийци спечелиха с 3:1 гостуването си на "Атлетик" Билбао

Getty Images

Тимът на "Севиля" победи с 3:1 "Атлетик" Билбао като гост в среща от осминафиналите на турнира за Купата на краля. Така андалусийци направиха огромна крачка към следващата фаза на надпреварата. Реваншът на "Рамон Санчес Писхуан" е идната сряда (16 януари).

Тази вечер, на "Сан Мамес", резултатът бе открит от "Севиля" в 9-ата минута, когато Франко Васкес изведе Нолито и той се разписа технично - 0:1.

В 40-ата минута "Атлетик" понесе двоен удар. Гол на ветерана Ариц Адурис бе отменен заради засада, като за отсъждането реферът използва системата VAR. Нападателят обаче се контузи във въпросната ситуация и се наложи да бъде сменен принудително.

Домакините все пак изравниха в 49-ата минута чрез Микел Сан Хосе, който засече с глава центриране от корнер - 1:1. Радостта на "червено-белите" бе кратка и в 53-ата минута те отново изоставаха в резултата. Нолито се възползва от грешка при изнасянето, отне топката и я пусна към Андре Силва, а португалският национал не сбърка, останал сам срещу стража на "Атлетик" - 1:2.

В 77-ата минута "Севиля" сложи точка на спора с трети гол, чийто автор стана Висам Бен Йедер - 1:3.

Тагове:

@