на живо

Шедьовър на Дюбоа качи "Олимпик" Лион на върха в Лига 1 (ВИДЕО)

"Хлапетата" победиха "Бордо" с 2:1

Шедьовър на Дюбоа качи "Олимпик" Лион на върха в Лига 1 (ВИДЕО)

Красив гол на защитника Лео Дюбоа във втората минута от добавеното време качи "Олимпик" Лион на върха в Лига 1! "Хлапетата" записаха успех с 2:1 срещу "Бордо" у дома в среща от 22-рия на френското първенство.

"Лион" поведе в 32' с попадение на Карл Токо Екамби - десето за него от началото на сезона. "Жирондинците" обаче изравниха в 55' чрез Самуел Калу.

И точно когато изглеждаше, че "Бордо", който нямаше поражение в четирите си мача от началото на годината, ще продължи серията, блесна Лео Дюбоа. Десният бек прати топката в мрежата зад Беноа Костил след страхотен шут от малък ъгъл.

Снимка: Getty Images

Така отборът на Руди Гарсия вече е лидер в Лига 1 с актив от 46 точки - една пред шампиона "Пари Сен Жермен" и "Лил", както и 7 повече от четвъртия "Монако".

Преследвачите ще изиграят своите двубои от кръга в неделя (31 януари), когато от 16:00 ч. ПСЖ гостува на "Лориен", от 18:00 ч. "Лил" приема "Дижон", а в късния мач - от 22:00 ч., "Монако" е гост на "Нант". Всички тези срещи можете да проследите пряко по RING.

"Бордо" прекъсна поредицата си от добри резултати, но поне засега остава на седмо място в класиране с 32 точки.

Снимка: Getty Images