на живо

Словакия се справи с Украйна за първа победа в Златната лига

Успех с 3:1 в зала "Колодрума" в Пловдив

cev.eu

Словакия записа първата си победа в Златната лига. "Червените" спечелиха с 3:1 срещу Украйна (23:25, 30:28, 25:14, 25:13) в последния мач от турнира в Пловдив.

Първата среща между двата тима преди седмица бе спечелена от Украйна с 3:2.

Украинките започнаха по-мотивирано в началото на срещата, но с течение на първия гейм тимът на Словакия изравни играта, с което и резултата - 13:13.

Снимка: cev.eu

Двата тима продължиха точка за точка, но при 19:19 момичетата на Марко Фенолио се възползваха от грешки на съперничките си и взеха аванс от три точки - 23:20. Воденият от българина Владимир Орлов тим, който бе считан за фаворит, обаче първи стигна до точка за спечелването на първия гейм и го взе с 25:23.

Въпреки че втората част стартира доста по-спокойно за Украйна, в нейния край нещата се промениха. Словакия не се отказа и до последно се бореше за изравняване на резултата в геймовете. При 25:25 "червените" дори получиха възможност за спечелването на частта, но "жълто-сините" отново изравниха. Двата отбора започнаха да се надлъгват, но при 29:28 украинките изкараха топка в аут и резултатът в мача бе изравнен - 1:1.

Снимка: cev.eu

В третата част отборът на Словакия изцяло доминираше. Той рано взе солидна преднина, като не позволяваше на съперника да скъси дистанцията, която в края на гейма бе 11 точки - 25:14 за Словакия и 2:1 гейма.

В четвъртата част тимът на Словакия отново бе по-добрият на терена. Момичетата на Фенолио бързо натрупаха голям аванс и в крайна сметка стигнаха до първата си победа в Златната лига.

Романа Крискова и Карин Палгутова от Словакия бяха най-резултатни с по 23 точки.

Снимка: cev.eu

Женският ни национален отбор спечели категорично и двата си мача в Пловдив в петък и събота и завърши на първо място в предварителната си група. Словакия остава на втора позиция, а Украйна на трета. 

Като домакин България си гарантира участие във финалната четвoрка в Русе на 19 и 20 юни, а по-късно тази вечер ще станат ясни и останалите тимове.

Всички мачове ще бъдат излъчени отново по RING, Voyo.bg, както и на btvnovinite.bg.