на живо

Странно съдийско решение попречи на "Наполи" да започне сезона с победа (ВИДЕО)

Реферът Джакомели отсъди дузпа и после я отмени по препоръка на асистента си

Getty Images/Guliver Photos

Вицешампионът на Италия "Наполи" започна сезона в Серия "А" с равенство 2:2 при гостуването си на новака "Пескара". Отборът на Маурицио Сари се добра до точката, след като на почивката изоставаше с 0:2. Неаполитанците бяха близо до осъществяването дори на пълен обрат, но едно странно променено съдийско отсъждане им попречи да изпълнят дузпа в края на двубоя.

В 78-ата минута при резултат 2:2 гостите от Неапол си помислиха, че са получили 11-метров наказателен удар за нарушение на защитника на "Пескара" Дарио Жупарич, който игра опасно срещу Пьотр Зиелински в наказателното поле. Главният съдия Пиеро Джакомели посочи бялата точка, но след консултация с асистента си зад аутлиния промени първоначалното си решение. За зрителите остана загадка защо дузпата не беше изпълнена. Вижте ситуацията тук.

Преди този куриозен епизод двата тима вече си бяха отбелязали 4 гола. Домакините поведоха с 2:0 с попадения на Ахмад Бенали в 8-ата минута и Джанлука Капрари в 35-ата. Играчите на "Наполи" заиграха значително по-добре след появата на резервите Дрис Мертенс и Аркадиуш Милик на местата на Лоренцо Инсиние и Маноло Габиадини. Белгийският национал се разписа два пъти в рамките на три минути, между 60-ата и 63-ата, и върна интригата в двубоя.

Въпреки превъзходството си през второто полувреме неаполитанците не успяха да стигнат до пълен обрат и за втори пореден сезон започват кампанията си в Серия "А" със загуба на точки.