на живо

Суперталант на "Рен" иска в "Пари Сен Жермен"

Младокът е отказал да поднови договора си

Вицешампионът на Франция "Пари Сен Жермен" ще се подсили с един от най-големите таланти в Лига 1 - Едуардо Камавинга от "Рен", пишат медиите в страната.

Според информациите, 18-годишният полузащитник, сравняван с Пол Погба, е отхвърлил предложението на настоящия си клуб за нов договор. Контрактът на Камавинга изтича през лятото на 2022 г., а той вече е избрал да продължи кариерата си в ПСЖ, въпреки че интерес към него има и от "Реал" Мадрид.

Президентът на столичани Насер Ал-Хелайфи е провел разговори с колегата си от "Рен" Никола Холвек, но все още няма отправена официална оферта, съобщават от Радио Монте Карло.

От "Рен" не искат да рискуват Камавинга да си тръгне със свободен трансфер след година. Проблем за ПСЖ обаче ще бъде цената, която Холвек е поставил на младежкия национал - 100 млн. евро.

Камавинга дебютира за "Рен" на 6 април 2019 г. при равенството 3:3 с "Анже" в Лига 1. Тогава, със своите 16 години и 4 дни, той стана най-младият дебютант в историята на клуба. Оттогава халфът записа общо 77 мача във всички турнири, в които се отчете с 2 гола и 4 асистенции.