на живо

Световната купа - любимият турнир на "Златните момичета" (ВИДЕО)

bTV Media Group ще излъчи престижната надпревара в София между 26 и 28 март

Световната купа - любимият турнир на "Златните момичета" (ВИДЕО)

Грации от 35 държави пристигат в България специално за Световната купа по художествена гимнастика - престижната надпревара, която bTV Media Group ще излъчи между 26 и 28 март.

Турнирът е любим на "Златните момичета" не само защото ще се проведе в София. За да обясним значимостта на събитието, трябва да се върнем 10 години назад. През 2011 г. столицата ни за първи път е домакин на състезание от сериите Световна купа. Оттогава досега България печели общо 54 медала.

Най-големите ни постижения датират още от първото издание. Тогавашният ансамбъл, с треньор Илиана Раева, печели първата си титла в многобоя, няколко месеца преди да стане световен шампион във финалите с ленти и обръчи в Монпелие (Франция). Момичетата повтарят успеха през 2012 и 2013 г.

Подемът и на друга българска гимнастичка тръгва от София. Невяна Владинова печели шампионската титла в многобоя през 2017 г., а след това става медалистка от световни и европейски първенства.

Стигаме и до настоящия ансамбъл на Весела Димитрова. В общо трите си участия до момента "Златните момичета" стават три пъти шампионки в многобоя. Надеждите са тази година да го направят за четвърти.

bTV ще ви направи съпричастни с представянето на нашите момичета! Цялата надпревара в петък и събота може да проследите по RING и онлайн напълно безплатно на btvnovinite.bg.

Финалите в неделя ще излъчваме и по bTV. Това е първата Световна купа от 2 години насам, затова и емоциите са гарантирани.