на живо

Българите в Токио на 27 юли

Петима родни спортисти ще гледаме във вторник

Facebook

Петима български спортисти ще гледаме на олимпийските игри на 27 юли. Първи ще бъде най-добрият ни джудист в последните години Ивайло Иванов в категория до 81 килограма.

Той стартира участието си около 6:30 часа българско време с двубой срещу Емануел Лусенти (Аржентина). При успех ще срещне на осминафиналите победителя от двойката Шарофидин Болтабоев (Узбекистан) - Уго Кумбо (Вануату). Шампионът и медалистите в тази категория ще станат ясни до края на състезателния ден.

В 7:20 часа участието си в Токио започва и Линда Зечири в турнира по бадминтон. Нейна първа съперничка в груповата фаза е представителката на Австралия Чън Суан-Ю. Само победителката в групата продължава напред.

Снимка: Facebook

В 13:20 часа Габриела и Стефани Стоеви ще изиграят последния си двубой от груповата фаза на двойки в бадминтона, и последен изобщо на Игрите в Токио. Двукратните европейски шампионки ще срещнат тандем от Тайланд и при успех ще заемат третото място в групата, но нямат шанс да продължат на четвъртфинал, тъй като записаха двете загуби в първите си две срещи.

Снимка: Lap.bg

В 13:46 часа Любомир Епитропов ще плува в сериите на по-силната си дисциплина 200 метра бруст.