на живо

Трети ден в преследване на рекорди по билото на Балкана

Антония Григорова, Божидар Антонов и Борислав Йорданов са все по-близо до морето

bTV

Трети ден трима спортисти правят опит да подобрят рекордите за скоростно преминаване по билото на Балкана- от Ком до Емине.

На две колела Борислав Йорданов вече е около х. Буковец. Божидар Антонов е пеша в района на Бузлуджа, а Антония Григорова около в. Ботев.

Преходът от връх Ком до нос Емине е най-дългият пешеходен туристически маршрут у нас. Пътят от върха до морето е над 600 км, изкачват се или се заобикалят повече от 100 старопланински върха.

Снимка: bTV

Пръв се очаква да пристигне на морето Борислав Йорданов, който се опитва да подобри рекорда с велосипед  за 3 дни и 18 часа, като така подобри постижението на Илко Илиев отпреди няколко дни.

Рано сутринта той пристигна със закъснение на Шипка, след като вчера получи оток на глезена. „Доста позитивно се чувствам, но в интерес на истината съм и уморен. Вчерашният ден за малко да приключи”, призна той.

Представянето на Борислав Йорданов можете да следите тук!

Снимка: bTV

Опитът му има и мисия – да популяризира колоезденето и маршрутът Ком – Емине да бъде маркиран и като велосипеден. Най-трудната част е зад гърба му. За подкрепа на Шипка се присъединиха и десетки ентусиасти.

Снимка: bTV

По петите му е Божидар Антонов, който пеша цели да пробяга разстоянието за 4 дни и да подобри с 13 часа рекорда на Кирил Николов - Дизела.

Следете постижението на Божидар Антонов тук!

Снимка: bTV

Най-далече от морето в момента е Антония Григорова. Тя е първата жена, която ще опита да премине трасето скоростно за под 6 дни.

Представянето на Антония Григорова може да се следи на фен страницата й във фейсбук.