на живо

Трети медал! Тайбе Юсеин със светкавична победа в Токио

Българката грабна бронза в кат. до 62 кг на борбата

Lap.bg

Трети медал за България на олимпийските игри в Токио! Спечели го Тайбе Юсеин в кат. до 62 кг на борбата, след като записа светкавичен успех над Любов Овчарова от Руския олимпийски комитет в битката за бронза. Националката, световна и два пъти европейска шампионка, сложи точка на спора само за 56 секунди с технически туш (10:0).

Така Юсеин завършва олимпийския турнир с две победи и една загуба. Тайбе стартира по категоричен начин - с успех само за 50 секунди срещу Болортую Кхурелкху (Монголия), последван от поражение с 2:3 от представителката на домакините Юкако Кавай, която взе реванш от българката за загубата във финала на световното първенство през 2018 г.

Снимка: Lap.bg

От Игрите в Хелзинки през 1952 г. насам българската борба винаги печели поне по едно отличие на най-важния спортен форум. Преди 5 години в Рио де Жанейро Елица Янкова завоюва бронзов медал в категория до 48 кг. Тогава Юсеин загуби първата си среща.

С надежда за медал в борбата в Токио вече се простиха Мими Христова (кат. до 68 кг), Айк Мнацаканян (кат. до 77 кг.) и Кирил Милов (кат. до 97 кг).

Отличието на Юсеин е трето за страната ни в японската столица след среброто на Антоанета Костадинова на 10 м пистолет в спортната стрелба и минимум сребърното отличие на Стойка Кръстева в кат. до 51 кг на бокса.

Снимка: Lap.bg