на живо

В биатлона ще решават проблемите си след края на сезона (ВИДЕО)

Спортният министър Красен Кралев прие Екатерина Дафовска и Красимир Анев

Getty Images/Guliver Photos

Спортният министър Красен Кралев прие председателя на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска и състезателя Красимир Анев. Целта на срещата бе двете страни да изгладят конфликтите помежду си. Напрежението в биатлона ескалира на европейското първенство в Естония, когато България не участва в мъжката щафета, заради болни състезатели и отказа на Анев да стартира.

Днес Екатерина Дафовска и Красимир Анев заявиха, че ще решават проблемите си след края на сезона.

"Благодаря на министъра за съдействието и за срещата. Искам да кажа, че гледаме позитивно напред. Пожелавам на всичките спортисти да се представят по най-достойния начин на световното първенство. Всичко, което е било да остане зад нас. От страна на федерацията ще има разговори и опит за разрешаване на всеки проблем", каза Екатерина Дафовска.

Красимир Анев заяви, че иска спокойствие до края на сезона. Анев допълни, че с диалог всичко ще се поправи.

"Тепърва времето ще покаже дали сме успели да постигнем консенсус. Било каквото било. Имам да довършвам сезон, предстои най-важното състезание. Искам спокойствие и нещата по организацията да бъдат наред. Имам уверението, че ще бъдат свършени. Продължаваме напред", заяви Анев.

Спортният министър Красен Кралев е оптимист за бъдещите отношения между федерацията и Красимир Анев.

"Поговорихме си нормално, приятелски и професионално. Мисля, че имаме позитивен резултат. Важното е двете страни да говорят, да възстановят нормалното общуване и да се концентрират върху подготовката за предстоящото световното първенство. До момента имаме един от най-успешните сезони през последните години за биатлона. Нека да се порадваме на този успех и да не го помрачаваме с напрежение. Дай Боже състезателите да имат късмет и да са максимално спокойни и мотивирани, за да успеят да завършат сезона по достоен начин в най-важните състезания, след това ще направим анализ на годината. Състезателите наистина са в много добра форма и ако се възстанови спокойствието, могат да бъдат постигнати много добри резултати", каза министър Кралев.

Световното първенство по биатлон във Финландия започва на 5 март.