на живо

В "Дженоа" се притесняват за Гълъбинов

Треньорът на "грифоните" Давиде Балардини се надява контузеният национал да се възстанови бързо

След като беше освободен от националния отбор заради контузия, българският нападател Андрей Гълъбинов се прибра в клуба си "Дженоа", но травмата притеснява щаба там.

Гълъбинов има разтежение на адуктора на десния крак, поради което отпадна от групата на България за двете контроли с Босна и Херцеговина и Казахстан.

И докато преди Нова година Андрей не беше от особена важност за клуба и дори мислеха къде и как да го продадат, сега треньорът Давиде Балардини демонстрира загриженост и казва колко е важен Гълъбинов пред вестник "Кориере дело Спорт".

Адел Таарабт и Джузепе Роси не са възстановени напълно и не се знае дали ще се оправят за домакинството на СПАЛ другата седмица. При това положение остават само Лападула и ветеранът Пандев, който е използван на друга позиция или не за цял мач.

Мачът със СПАЛ и следващият с "Каляри" се оказват от изключителна важност за бъдещето на тима. "Дженоа" е с 30 точки, 5 над зоната на изпадащите, където първи е СПАЛ.

"Ако не се оправи за мача със СПАЛ, Гълъбинов е от изключителна важност за второто поредно домакинство с "Каляри", казват от клуба.

Тагове: