на живо

Затворник удължил присъдата си заради Тоти

Легендата на "Рома" сподели любопитна история от своята автобиография

Имайки предвид колко е лесно за легендите да завършат футболния си път в САЩ или Китай срещу солидно заплащане, рядко попадаме на голям играч, носил екипа само на един отбор. Франческо Тоти е пример за това - може би основната причина той да бъде толкова обичан не само от тифозите на неговия "Рома".

Сега 41-годишният бивш капитан на "римските вълци" заема директорски пост в клуба и пише своята автобиография - "Един Капитан". Книгата ще се появи на пазара утре, а Тоти заинтригува феновете, споделяйки любопитен откъс от нея.

Голмайстор №2 в историята на италианския футбол разказа как през декември 2006 г. бил на посещение в затвора в Ребибия, Рим, с благотворителна цел. Един от лишените от свобода обаче изглеждал най-нетърпелив да срещне своя любимец и си проправил път през тълпата за автограф.

Впоследствие Тоти разбрал, че въпросният фен трябвало да излезе от затвора седмица по-рано, но удължил присъдата си заради звездното посещение.

"Заявил, че ако не му позволят да остане още малко, ще направи някоя дребна щуротия, за да се върне... Невероятно, нали?", разказва Тоти с усмивка.

Тагове:

@