на живо

"Жълтата подводница" избегна потъването срещу "Понферадина" (ВИДЕО)

"Виляреал" постигна убедителен успех в реванша срещу третодивизионния съперник

БГНЕС

"Виляреал" направи пълен обрат срещу третодивизионния "Понферадина" и се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на Краля. "Жълтата подводница" сензационно загуби с 0:1 в първата среща и макар да не игра на особено високо ниво и в реванша, свърши нужното, за да обърне сблъсъка в своя полза и да попадне сред най-добрите 16 за трети пореден сезон. "Понферадина" подходи смело на "Естадио де ла Керамика" и имаше своите шансове в края на срещата, но така и не стигна дори до едно попадение във вратата на елитния съперник.

"Жълтата подводница" изигра слаба първа част, в която не намери начин да изравни общия резултат. Това обаче се случи веднага след почивката. Седрик Бакамбу излезе сам срещу вратаря и отбеляза в 47-ата минута, а 15 по-късно отново той удвои аванса на домакините. Централният нападател вече има 14 гола за сезона във всички турнири.

Последното попадение бе дело на Карлос Бака. Колумбиецът се появи на терена като резерва в 55-ата минута и само девет по-късно бе точен, след като овладя топката великолепно в наказателното поле, а след това впечатли и с перфектен завършващ удар.

След третото попадение "Виляреал" веднага намали оборотите и можеше да пострада сериозно. Капитанът на гостите Юри уцели греда след чудесна индивидуална акция, при която далеч по-добрият избор бе подаване към негов съотборник, който бе заел позиция пред опразнената врата. Малко след това отново бразилецът стреля опасно, но Серхио Асенхо направи класно спасяване.

"Понферадина" не успя да преодолее 1/16-финалите за шести път в историята. Тимът от северната част на Испания никога не е бил сред най-добрите 16 тима в турнира. "Виляреал" пък ще опита да премине именно отвъд 1/8-финалите за първи път от сезон 2014/15, когато бе елиминиран от "Барселона" на полуфиналната фаза.