на живо

Жана Тодорова: Всеки мач излизаш за България и оставяш сърцето си

"Трудно, но реалистично е да спечелим два пъти Златната лига", каза българската волейболистка

Жана Тодорова: Всеки мач излизаш за България и оставяш сърцето си

Щастлива, уверена и горда от успеха на българския национален отбор по волейбол в груповата фаза на Златната лига беше либерото Жана Тодорова след победата с 3:0 (25:23, 25:20, 25:12) над Украйна в Пловдив.

Волейболистките от националния тим не дадоха гейм на своите съпернички и продължават да преследват голямата си цел - втора титла от турнира.

"Влизането на Елица Василева и Христина Вучкова оказа своето влияние, за да сме още по-категорични от първите два мача. Последният турнир в България беше преди 2 години в Русе. Сега, заради пандемията, без публика... Още вчера усетих и напрежението, когато видях толкова хора. След първите точки се усети мотивацията на публиката и им благодарим, че бяха тук, с нас.", каза Тодорова и добави:

Снимка: CEV

"На хартия сме по-добри и от Словакия, и от Украйна. Всеки мач излизаш за България, даваш сърцето си на игрището. В тези мачове мисля, че най-важното беше сработката на нашия отбор и всеки един мач да надграждаме, за да гледаме към Русе и спечелването на титлата."

Тя не спести комплименти и за съперничките днес (6 юни):

"Мога да поздравя отбора на Украйна, които съчетават много силов волейбол, много добро посрещане, на защита. Мисля, че са добре подреден отбор. Поздравявам ги"

Снимка: CEV

България получава едно от местата във финалната четворка като домакин. Важните мачове ще се играят на 19 и 20 юни в Русе. Фаворити за участие в тях са Хърватия, Чехия и Испания.

"Хърватия са ни фаворит да играем за финал. Трудно е да се задържим на върха - да спечем Златната лига два пъти, но пък е напълно реалистично", категорична е Тодорова.

Гледайте утре (6 юни) мача между Украйна и Словакия в нашата група пряко по RING, VOYO.BG и на btvnovinite.bg от 17:30 ч.

Мачовете от Русе след 2 седмици също ще бъдат предавани пряко по RING и онлайн на VOYO.BG и на btvnovinite.bg