на живо

Легенда: Тези, които обиждаха Джокович, сега му целуват задника

Той отстояваше убежденията си и беше готов да го прави, дори до степен да бъде изритан от играта. Това е брутално, казва Джими Конъръс

Един от най-великите тенисисти на всички времена - Джими Конърс, защити Новак Джокович заради отказа му да се ваксинира, въпреки че това му донесе само проблеми на корта.

Заради възгледите си Новак беше изгонен от Откритото първенство на Австралия миналата година, след това дори не игра на Откритото първенство на САЩ и тогава много хора го осъдиха.

"Човекът отстояваше убежденията си, правилни или грешни. Той отстояваше убежденията си и беше готов да го прави, дори до степен да бъде изритан от играта. Това е брутално. Знам само колко от хората, които го нападнаха миналата година, сега му целуват задника. Всички!", каза осемкратният победител от Големия Шлем в подкаста си Connors Advantage.

"Мога да се идентифицирам с Новак, защото и аз не бях допуснат до "Ролан Гарос". Сега някой ще каже, че говоря така, защото съм ядосан. Но не съм ядосан. Но това са фактите", смята Конърс.

Носителят на 109 титли в мъжкия тенис не играе на клея в Париж от 1974 г. до 1978 г., защото се асоциира с лигата World Team Tennis, което е в разрез с правилника на ATP.