на живо

Лошо! Надал не е готов!

Всички очакваха завръщането на испанеца на Индиън Уелс

Reuters

Лоши новини за почитателите на тениса! Очакваното завръщане на Рафаел Надал в големия тенис се отлага! 

Матадора обяви, че няма да играе на Мастърс турнира в Индиън Уелс. Причината е болка в гърба.

Преди дни носителят на 22 титли от Големия шлем изигра демонстративен мач със сочения за негов наследник Карлос Алкарас, а след това проведе няколко тренировки на кортовете в Индиън Уелс, в това число и с Григор Димитров.

"С голяма тъга трябва да се оттегля от този невероятен турнир. Всички знаят колко обичам да играя в Индиън Уелс. Това беше и една от причините да дойда много рано - да тренирам и да се опитам да се подготвя по най-добрия начин. Работих усилено, но смятам, че не съм готов да играя на най-високо ниво и на толкова важен турнир. Решението не е лесно, а доста трудно, но не мога да лъжа себе си и хилядите фенове. Всички ще ми липсвате и съм сигурен, че турнирът ще има голям успех!", пише Надал.

Испанецът изигра само 3 мача през 2024 г., като всички очакваха той да се включи в Откритото първенство на Австралия. Матадора обаче не се почувства готов за това и не участва в надпреварата.

През 2023 г. Надал също прекара повече време извън корта. Тогава той изигра само 4 мача. 

Снимка: Reuters

Най-доволен от оттеглянето на испанеца вероятно е Сумит Нагал. Квалификантът влиза в основната схема на Индиън Уелс като "щастлив губещ" и ще се изправи срещу Милош Раонич.